2 Jul 2012

EURO at i-City

Yes, kitaorang pergi tengok EURO Final di i-City yang melibatkan perlawanan antara SPAIN dengan ITALI :D what so special about this EURO? of course sebab PM datang menemani kami, dan semestiny event ni dapat coupon, benda yang paling penting kalau event besar, of course la kan, nak menandakan kitaorang menyertai setiap aktiviti yang dianjurkan oleh UiTM. DENGAR kata lah lebih kurang 200+ pergi, well, yang paling penting kami tak perlu bayar apa apa. semuanya DITAJA oleh Kementerian Belia dan Sukan, woot woot. kredit kepada mereka mereka ini. actually, tujuan asal aku pergi bukanlah terhegeh terhegeh nak tengok SPAIN or ITALI punya strategi, aku ni bukan peminat bola dan for sure MEMANG tak fanatik LANGSUNG! ok, thast's a fact. tapi tak bermakna aku BENCI benci BOLA ok!  :D
                                                       penulisan diatas semasa aku belum pergi ke i-city. ni masa dekat sana :
ni restaurent arab tu.
as we arrived there, kitorang DIPAKSA berjalan dari tempat kitaorang dilemparkan**ops,SELAMA aku hidup, aku tak pernah pergi pun tempat  bernama i-city ni, and for sure my first impression is just simply indah khabar dari rupa je la tempat ni. not that nice as i thought dan lain sangat seperti yang digembar gemburkan media!.sebaik ja sampai, aku, hairul dengan izzudin rushed*(yeke?) sebab nak tengok apa apa aktiviti yang menarik hati, setelah penat menjelajah i-city, kitoang pun gerak ke tempat lain nak makan :D izzudin la nak makan. entah natang apa diorang makan, restoren mamak style dalam i city, quite expensive for me*, then si nisah and insyirah text nak join kitorang tapi kan diorang tak tahu macam mana nak pi sana(as this is first time they  came here), so as a gentlemen, me and hairul went to their

ni dia ferris wheel i city
ni pirate ship
kedai mainan lampu, tempat anisah tinggai purse ==, haha
point and take them along.HAHA. done eating, all of us snapped some pictures at there, ada satu taman yang banyak haiwan-haiwan(patung, bukan haiwan betul)di baluti lampu lampu NEON*(betul eh?) berwarna warni. haha~ banyak gak gambaq yang sempat di snap. habis round and round sana sini,kepenatan kian terasa, so we decided to dataran i-city tu,alhamdulillah,memang rezeki kitaorang la, pihak ASTRO mengagih minuman tenaga tak lain tak bukan POWEROOT!!(tengok EURO nanti baru POWER, haha), tongkat Ali dan kacip Fatimah. haha. but masa ambik benda alah ni diorang suruh kami posing ramai ramai sambil sebut POWEROOT! (rasa macam duta POWEROOT pon ada :D)apa yang penting kitaorang dapat minuman free :D no charge applied ok. bukan yang tu ja dapat, kami pon dapat belon apa taktau yang ketuk ketuk dkt stadium tu --, haha. dan dapat tangan ketas lambai lambai, selesai mengumpul semua barang tu kitaorang SERBU stage pulak, ada la pengacara astro ARENA , tapi for sure they are not a famous one *opsss. we went there just to get the awesome t-shirts, we were disappointed because we got nothing (hairul and izzudin got a ball, jealous at then), the t -shirt was so nice, i really want it, but my luck is not on at the time, people keep pushing others, they had such a great passion to get the limited t-shirt. im annoyed by them~ huh. adalah seorang tomboy ni macam ape lagi, berebut macam budak budak, sampai tolak tolak kawan aku,  huh bikin panas. please behave yourself, be a human, not animal *sorry terkasar bahasa . then bila baju dan bola yang diagihkan HABIS!!(omaigoat), aku berjalan sambil buat muka sedih, of course la kan, haha.. TAPI tak pa :D chill :D. then kitorang pergi tengok tengok sikit permainan permainan yang ada dkt sana, mula mula nak naik PIRATE SHIP, tapi bila tengok, pikir balik humm. tak berbaloi,  kami beli dulu tiket rm10, pastu survey survey, at last, the desicion had been made,kami ikut anisah, dia ni manja manja. hehe . takut permainan extreme, kami naik ferris wheel saja :D RM10 SORANG, ada la buat satu pusing lengkap denga angaran kelajuan sebanyak  0.3 m/s lembap siot ==, huh, ok. stop there . then, we headed to an arabic style resstaurent , actually at first, we just want to order 5 glasses of ice, but when i looked at the waiter, obviously he glanced at me with such an angry face, haha, ok that's a warning to us,  we decided to had a try on kebab apa tah nama makanan tu, actually kami beli satu set , then kongsi 5 orang. jimat teruk~ haha.. bila makanan sampai. aish, ni ka kebab> --, rupanya MACAM lain la~  ish ish. ada sos garlic with olive oil, 2 keping roti, ada salad sikit , daging apa taktau, tapi sedap , fries, and some chili sauce and mayonnaise :D. for the water, kami minum ja air free(POWEROOT), btw, air free memang sedap KAN? haha. biasalah. then pergi kedai lampu, rambang mata aku dibuatnya :D disebabkan aneka mainan ada . kalau ikut hati memang la aku nak beli, tapi beli check dompet, mak aii, sadisnya terus aku pujuk diri aku, jangan terpedaya! ok. then bila kitaorang nak gerak ke DATARAN, nisah menimbulkan satu  kekecohan, purse dia HILANG! WHOAAA.. aku terkejut bewak bak hiang, aku baru teringat, tadi nisah ada pegang natang alah apa taktau, pastu aku tangkap gambaq, aku rasa dia tinggal dkt tempat ambik gambaq tadi. haha. and im grateful that i found back her purse, if not i think she gonna cry , huh. insyirah dgn anisah nak beli topeng ala-ala promqueen haha. tengok tengok jam dah dkt 2 pagi, kami straight ke dataran nak tengok EURO, as we reached, thousands people already take their place, it's very hard to find some strategic loaction, but after searched by searched to find the free area, finally we found it, ALHAMDULILLAH. the live EURO is played ON TWO huge screen, a lot of football fans came here with hillarious action :D italy fans with their own style, spain fans with their own attitudes. annoying noise are here and there, of course, but after a while, the emcee told that PM can't join us today, OMG. but, i really dont care about him, seriously , haha. digantikan oleh ketua menteri belia dan sukan, datuk shabery chik. ok. ringkas ringkas. lepas ja habis kami balik~ sampai sini pukul 5.45 :D ok. sorry sebab memendekkan cerita untuk EURO. penat la nak tulis semua. enjoy.
p/s: gambar gambar akan diupload kemudian berikutan semua gambar ditangkap menggunakan kamera anisah! :D