26 Aug 2012

Raya Oh Raya! :)



Assalamualaikumm..
hi semua, im back im back  :)
musim raya, semua orang tak kisah berbelanja,
:) kedai topup untung tak sangga(gila),
 tauke henpon tersenyum lega,
kedai EMAS, tertawa mesra,
kedai mamak dibukan seluasnya,
Restoren fastfood(KFC,McD,Pizza, dan banyak lagi) dipenuhi warga tak kira usia,
Secret Recipe,starbuck, oldtown(kedai mahai XD) sudah menjadi biasa
pawagam pilihan si pasangan BERCINTA O.O
tukang jahit bersengkang mata,
ibu bapa menyeka air mata,
mengira bujet hari raya,alahai.. kanak kanak??
of course membuat rombongan dari rumah ke rumah :)
dipelawa makan, ditolak, alasan kenyang :) nostalgia zaman kanak kanak,
menglilingi kampung kutip duit raya,
last last pi kedai cina, cari mainan,
raya oh raya...
tapi tu zaman budak budak sebelum era ni, era ni, kanak kanak seawal 10 tahun,
penat penat kutip duit raya,
last last pi kedai cina, beli ROKOK! tidak tidak tidak. apa nak jadi,
kalau tak pi beli ROKOK, topup la jawabnya --,
atas CC :)
tokey CC(kebanyakan dipunyai oleh kaum cina) raya ni memang untung XD
 untung dengan anak anak melayu :) alahai..  kuih raya berbalang balang, ketupat berdulang dulang, akhirnya semua menjadi hak milik ayam :) si remaja(akulah tu --,) hari hari keluar tengok wayang, main boling, ronda sakan,
DATING, perabih minyak, bukan nak buat SAVING kannn.. pengalaman aku ^^, tapi dating tu tak pernah termasuk dalam LIST :) tak kuasa aku nak dating, kalau ada orang belanja takpa la ..
(nampak sangat kedekut, haha, nafkah aku untu ISTERI aku yang SAH sahaja)
munasabah alasan tu??
budak budak Universiti(aku lagi --)  sekolah bawak balik buku banyak, konon konon
tak mau raya sangat, nak duk rumah STUDY! tapi bila balik rumah,  buku tak penah sentuh,
sampai tak sedaq labah labah buat sarang --,
p/s: TERASA aku, haha, realiti, fakta? bukan semua ok~sesetengah sahaja, aku mengaku aku jenis diatas. haha
tapi bebeza pulak bagi makcik makcik, pakcik pakcik yang pasang impian nak pi mekah :)
berduyun duyung pi tabung haji tambah savings :)
thumbs up, jom ikut jejak makcik makcik pakcik pakcik ni :) baguihh XD
bagi pasangsan yang akan kahwin dalam SYAWAL, aku rasa depa ni kena jimat sikit noo..
tak boleh nak sakan sakan sangat, nanti bujet wang hantaran dengan kenduri tak cukup , HAHA..
of course... aku pun kena berjimat lepas raya, elaun KPT tinggai..... tuttt.. ttutttt.
malu nak cakap T.T
tu la boros sangat X)
haiyaaa. malas nak membebel, tangan aku gatai nak menaip selepas 10 hari tak update.
wuuuuu. terpkasa laa.. line internet setakat pangkat EDGE ja kalau dekat rumah aku T.T
dekat PALAM full 3G :) HAHA..
haha. ok. setakat tu ja noo..
kalau salah silap harap maaf, terasa ka apa, tak sengaja.. hanya untuk suka suka sahaja.

p/s: aku baru balik dol semalam, penat penaat. dah mula TERINGAT family. haha! sorry tak dak gambaq menarik untuk dikongsi~ aku nak rehat. bye.