30 Jul 2012

Gambar-gambar klise dekat FACEBOOK ! :)

assalamualaikum. this entry is just for fun. no offense ok ! :) just for sharing my thought, tentang gambar gambar 'common' yang pengguna fesbuk selalu buat DISPLAY PICTURE or COVER PICTURES :)

*gambar mulut ITIK.
hamaigaddd.. gambar ini kalau budak budak tadika, budak budak yang PRA-MATANG memang sesuai la dengan kecomelan depa, tapi kalau muka muka ala dah beranak pinak. nak buat muka camni, memang macam nak kena penampaq bertubi tubi *cisss. haha. sorry. sorryy.. kategori mulut mulut muncung ni bagi aku hanya sesuai dengan kanak kanak ribena yang kiut kiut ja . orang orang dewasa DILARANG sama sekali kerana boleh menimbulkan KESENGALALAN yang luar BIASA ! --, serious . serious. kalau comel betul takpa.
kalau budak ni buat takpa, comel. kalau taraf taraf beranak pinak memang nak kena. haha
*gambar dari ATAS
agaknya la kan, masa depa depa ni ambik gambaq dari atas ni kan, nampak alien ka? haha. aku takut masa duk qenyih qenyih taik burung tabuq baja kedalam mulut. opsss. tak mintak. tapi gambaq ni ok ja. tak lah sesengal gambaq buat mulut itik. kan kan. 

*gambaq PIPI KEMBUG
gambaq pipi kembung. haish.. kembung buat ka? atau kembung SEMULAJADI? ala ala fluffy gitu. haha. kalau kembung SEMULAJADI ok. memang nampak la dia punya originaliti. ni kembung buat buat. nak tanya sikit. syiok ka buat pipi kembung? apa motif? gambaq ni ditangkap sebelum menyelam?? atau biji durian lekat dalam mulut? macam macam la kan. comel kot buat pipi kembung? betoi ka? comel aku hanya untuk budak budak . hahaa.. 
haa. yang  ni tembam semulajadi ^^ macam nak picit jaa..

*gambar dalam TANDAS MALL. 
gambaq ni tak tahan la. apa  yang istimewa dengan TANDAS MALL? cermin berkualiti? atau ada ja haruman yang semerbak dalam tandas awam yang membuatkan depa depa ni terfikir nak ambik gambaq. alahai . tak terkira kot gambaq yang ambik dekat TANDAS MALL. tak tahulah kan apa yang buatkan bergambar dalam TANDAS MALL pun jadi kerja. LIGHTING cantik ka? well. human is unpredictable --,

*gambaq ARTIS K-POP
aduh. aduh . aduh. takda identiti. sikit sikit buh gambar kpop. takda keyakinan diri ka apa ni? haha. bosan, banyak sangat prngguna facebook di malaysia yang perasan kpop. melayu tu melayu la woi.. haha. tapala. nak buat macam mana. ini pilihan mereka. aku kena postif. mungkin diorang nak selamatkan diri diorang dari terkena saka atau ilmu sihir. betul tak? and a few of my friends said that. they need to cover themself. kerana diri mereka begitu berharga dan takkan membiarkan gambar mereka menjadi tatapan umum. silap haribulan dapat dosa, sebab banyak kot lelaki lelaki kemaruk ni suka tengok gambaq pompuan cun dekat FB buat moda. modal apa? paham paham ja la --, kalau nak selamat lagi, tak payah letak apa apa gambaq. haha.

ok ok ok. sudah sudah la tu . malas nak senaraikan gambar gambar common dekat sini. takut ada pembaca yang terasa. secara sejujur jujurnya aku nak mintak maaf andai terasa ke apa. aku tulis entri ni hanya untuk suka suka saja ok! :) chill chill