22 Jul 2012

Kupon BERBUKA PUASA :D

WHAT is the special about PALAM! mestilah istimewa, sebab CITU(centre of ISLAMIC thinking and understanding) tak pernah lupa untuk memberikan apa apa sahaja bantuan untuk meringan beban pelajar disini :D thumbs up to CITU sebab selalu sangat mengadakan ceramah dan apa apa program yang banyak membantu para pelajar. terima kasih yang sangat tidak terhingga kepada pihak CITU. bersempena denga bulan puasa ni, CITU ada mengadakan program iftar RAMADHAN, yakni pelajar yang terpilih boleh mendapatkan makan an untuk berbuka secara PERCUMA ! memang special. btw, pelajar yang mintak untuk bantuan zakat, golongan asnaf akan dapat secara percuma untuk sebulan ni. ALHAMDULILLAH yang tak terhingga . tapi, aku tak dapat la setiap hari, tadi dapat KUPON berbuka tu sebab ada orang hulur waktu keluar RSU selepas solat witir, tanpa sebarang pertanyaan, aku terus ja ambik, rezeki jangan ditolak, tambah tambah aku sekarang ada konflik dengan diri sendiri :D haha. yakni konflik dalam mengurangkan perbelanjaan harian aku yang kadang kadang terlalu TINGGI dek kerana nafsu yang tidak boleh dikawal dengan sempurna --, huh. agak runsing di sini. aku macam tak mampu menahan semua ini, so RAMADHAN  kali ini aku nak buat kickstart baru :D yeah, nak kurangkan nafsu makan aku yang membuak buak sejak datang sini :D makanan sedap sedap la katakan. *opsss. nak salahkan makanan pulak aku ni :D haha. apa apa ja la :D btw, aku happy harini, sebab? entah, memang perasaan ni datang dengan sendiri. haha :D bersyukur laa. tadi dapat jugak makan free, sebab wafri bagi kupon dia dkt aku :D thanks kawan! so, harini 2nd day of FASTING, hoping for something GREAT for tomorrow! MASA KULIAH! insyaAllah, semuanya akan berjalan dengan berjalan dengan lancar dengan IZINNYA. insyaAllah, semoga Allah memberkari setiap urusan y ang dijalankan sepanjang RAMADHAN ini . insyaAllah. bersyukur dengan apa yang ada.
p/s: bulan puasa ni kalau boleh elakkan pembaziran, makan benda yang berkenaan, jangan terlalu ikut nafsu kalau pergi bazar, insyaAllah. sama samalah kita bermuhasabah diri, fikirkan umat umat islam di afrika, yang kebuluran, tiada istilah besahur atau berbuka untuk mereka, setiap hari adalah puasa :'( sama samalah kita memperingati antara satu sama lain. :D AMIN. insyaAllah